Blisterverpakkingen

Blisterverpakkingen: eenvoudig in gebruik en geschikt voor pillen en tabletten

Blisterverpakkingen worden veel ingezet in de medische industrie. De kans is daardoor zeer groot dat u weleens in aanraking bent gekomen met een blisterverpakking. U als producent, maar ook als klant, maakt bewust of onbewust gebruik van deze verpakkingsmethode. De blisterverpakkingen worden zowel in de food als non-food industrie gebruikt. Bij de blisterverpakkingen, ook wel doordrukstripverpakkingen genoemd, zorgt een simpele drukoefening ervoor dat het product uit de verpakking komt. Een goed voorbeeld is een strip met kauwgom, maar ook zeker een paracetamol of ander soort pillen. Doordat de drukoefening lichtjes uitgevoerd kan worden, zijn de blisterverpakkingen makkelijk in gebruik. Dit is slechts één voordeel van deze verpakking. In dit artikel laten wij u kennismaken met meer voordelen, voor welke producten de doordrukstripverpakkingen ook wordt gebruikt en waarmee wij u van dienst kunnen zijn.

De voordelen van de Blister verpakking

Het gebruiken van blisterverpakkingen draagt veel voordelen met zich mee. Naast dat een doordrukstripverpakking makkelijk in gebruik is, delen wij hieronder nog enkele voordelen van de blisterverpakkingen.

  • Het product (bijvoorbeeld een Kauwgom) zit per stuk verpakt

  • Het product wordt goed afgesloten waardoor het voor lange tijd houdbaar blijft.

  • Het product is goed zichtbaar door de plastic verpakking.

  • Het aantal producten is door de blisterverpakking goed bij te houden

  • Blisterverpakkingen zijn stevig en daardoor worden de pillen (of andere inhoud) goed beschermd.

  • De gebruiksvriendelijkheid van de verpakking zal uw product voor vele mensen toegankelijk zijn.

Blisterverpakkingen per product op maat gemaakt

Ieder product vergt een andere verpakking, daarom bieden wij ook meerdere verpakkingen aan. Maar wanneer de blisterverpakkingen worden gekozen, is binnen deze soort ook nog genoeg mogelijk. Door het gebruik op de achterzijde van de blister van aluminium folie is een blisterverpakking ook nog deels recyclebaar, eventueel is de folie ook te bedrukken met een logo en te voorzien van een print.
Daarom vinden wij het contact tussen u en ons zo belangrijk. Samen kijken we naar welk ontwerp u wil en wat wij daarin voor u kunnen betekenen. Samen moeten wij op één lijn zitten om een goed mogelijke blisterverpakking te ontwerpen en produceren. Vanuit ons kunt u een uitgebreid advies ontvangen over de verpakkingsmogelijkheden en – technieken. Wij verpakken uw product deskundig in onze productieruimte.

Voor welke producten gebruikt u een blisterverpakking?

Al kort werd de kauwgomverpakking genoemd. Maar ook dit zijn producten die u kunt laten verpakken door blisterverpakkingen:

  • Voedings tabletten;
  • Vitame tabletten;
  • Reinigingstabletten voor bijvoorbeeld de koffiemachine;
  • Haar groei tabletten

Kwaliteit

Specialist in verpakken met een volledige focus op een productieve en effectieve keten. Alleen werkend met de beste kwaliteit machines en verpakkingsmethodes.

Flexibiliteit

Dankzij die jarenlange ervaring en onze technische kennis kunnen we u optimaal adviseren over de vele verpakkingsmogelijkheden. Vraag naar de mogelijkheden.

Service

Complete ondersteuning bij het verpakken van uw food en non-food producten. Adviserend vooraf, daadkrachtig tijdens het verpakken en meedenkend in de mogelijkheden.

Communicatie

Transparante communicatie en korte lijnen tijdens de gehele co-packing productie.

MPH Co-Packing voor blisterverpakkingen en meer

MPH Co-Packing ondersteunt u graag tijdens het hele verpakkingstraject. Naast het produceren van de blisterverpakkingen voor uw producten, kunnen wij ook de opslag en het transport van uw verpakte producten verzorgen.

Co-Packing is al bijna 20 jaar ons specialisme en met onze 16 verpakkingsstijlen kunnen wij u kennis en vakmanschap verzekeren. Ons bedrijf en onze medewerkers zijn voorzien van de benodigde certificaten. Naast het verpakken denken wij met u mee en voorzien wij u van professioneel advies. Dit advies kunnen wij u geven tijdens een rondleiding in onze fabriek. Zo krijgt u een goed beeld van onze werkwijze.

Heeft u nu vragen over onze werkwijze? Neem dan gerust contact met ons op